VISITA GUIADA

Olèrdola, una ciutat medieval al cor del Penedès

22/10 de 2023

Diumenge 22 d'octubre. Visita guiada

A principis del segle X el comte Sunyer va impulsar la creació d'una ciutat al sud del Llobregat. L'estratègica muntanya de Sant Miquel, rodejada de penya-segats i on en època romana republicana s'hi havia construït un potent castellum, esdevingué el lloc triat. A partir de la torre de guaita romana es creà un castell de frontera i, als seus peus dins les imponents muralles, una ciutat amb cases, tallers, cellers i graners. L'església preromànica de Sant Miquel i el seu cementiri de tombes antropomorfes s'encarregarien de vetllar per les ànimes dels cristians.

Immediatament la ciutat cresqué i es creà un gran suburbi fora muralles presidit per l'església de Santa Maria i el seu cementiri. 

Hora: de 11h a 12.30h. Preu inclòs en el preu d'entrada al recinte. És imprescindible fer la reserva prèvia al tel.93 890 14 20/ 675 782 936 / mac.olerdola@gencat.cat

Idioma: català.

Lloc de trobada: Conjunt monumental d'Olèrdola - recepció Museu

Descobreix amb aquesta visita com era la vida a Olèrdola fa mil anys i quins van ser els moments cabdals de la seva història, des de les lluites contra els sarraïns fins a la proclamació de Mir Geribert com a Príncep d'Olèrdola. 

DADES DE L'ACTIVITAT
On MAC Olèrdola
Hora 11:00:00
Durada 1.5h
Preu Inclòs en el preu d’entrada al recinte