Activitats didàctiques

La muntanya d’Olèrdola, ocupada per l’home al llarg de 4.000 anys d’història, des de l’edat del bronze fins a l’època medieval, va ser un enclavament estratègic pel domini que tenia de tota la plana penedesenca.

Des de l’any 1992, el conjunt monumental d'Olèrdola està considerat parc natural i arqueològic, protegit per la seva riquesa natural i pel fet de ser un dels jaciments més importants de Catalunya.

La visita al Centre d’Interpretació ens ajudarà a entendre el pas de l’home per Olèrdola mitjançant l’exposició de materials arqueològics recuperats a les darrere campanyes d’excavacions.

El programa d’activitats que ofereix el Conjunt monumental d'Olèrdola està format per dues modalitats: visites didàctiques al recinte i al jaciment o tallers didàctics, on els alumnes aprenen de forma pràctica diferents aspectes de la vida dels seus avantpassats.


Visites didàctiques

Les visites didàctiques permeten entendre la complexitat històrica del recinte estimulant la capacitat d'observació i d'anàlisi de l'alumne, per tal d'ajudar-lo a una interpretació correcta de les restes arqueològiques, estimulant-los envers el coneixement de la nostra història.

Entra

Tallers didàctics

A través de vivències directes desenvolupem alguns dels actes quotidians que feien els nostres avantpassats i que ens apropen i ens traslladen a la vida en l’antiguitat.

Entra