VISITA GUIADA

Olèrdola, una ciutat medieval al cor del Penedès

11 desembre

A principis del segle X el comte Sunyer va impulsar la creació d'una ciutat al sud del Llobregat. L'estratègica muntanya de Sant Miquel, rodejada de penya-segats i on en època romana republicana s'hi havia construït un potent castellum, esdevingué el lloc triat. A partir de la torre de guaita romana es creà un castell de frontera i, als seus peus dins les imponents muralles, una ciutat amb cases, tallers, cellers i graners. L'església preromànica de Sant Miquel i el seu cementiri de tombes antropomorfes s'encarregarien de vetllar per les ànimes dels cristians.

Immediatament la ciutat cresqué i es creà un gran suburbi fora muralles presidit per l'església de Santa Maria i el seu cementiri. 

Descobreix amb aquesta visita com era la vida a Olèrdola fa mil anys i quins van ser els moments cabdals de la seva història, des de les lluites contra els sarraïns fins a la proclamació de Mir Geribert com a Príncep d'Olèrdola. 

  • Dies: 11 de desembre
  • Hora: de 12h a 13.30h
  • Preu: inclòs dins l'entrada al recinte.

Observacions: 

  • Les places són limitades. Cal reserva prèvia
  • En tots els casos se seguiran les recomanacions que imposa la situació motivada per la COVID-19: l’ús de mascaretes, la distància mínima entre assistents i la neteja de mans seran d’obligat compliment.

Més informació i reserves

Telèfon de contacte 93 890 14 20 / 675 782 936

Correu electrònic: mac.olerdola@gencat.cat

DADES DE L'ACTIVITAT
On MAC Olèrdola
Hora 12:00:00
Durada 1,5 hores
Preu Visita gratuïta inclosa en el preu de l’entrada al recinte