Accessibilitat

La seu d'Olèrdola del Museu d’Arqueologia de Catalunya treballa constantment per millorar i garantir l'accés al jaciment i al museu a tots els visitants d'una manera accessible i inclusiva, amb l'objectiu final de permetre l'accessibilitat universal a les nostres instal·lacions. 

En aquest sentit, en els últims anys s'està treballant en un projecte per millorar l'accessibilitat física fins l'església de Sant Miquel, i al castell, implementant-se un projecte de nou itinerari que facilitarà l'accés des de la cisterna romana fins el castell. 

INFORMACIÓ GENERAL

  • L'accés al Centre d'Interpretació i a la zona de l’entrada al recinte està adaptat a cadira de rodes. Més enllà d’aquest espai, el camí de terra que duu fins la cisterna romana, així com alguna de les plataformes de terreny natural que duen a alguns espais arqueològics propers a aquella, són accessibles amb cadira de rodes amb l’ajuda d’una persona.  
  • L’accés a la resta del recinte a persones amb mobilitat reduïda i/o cadira de rodes no està adaptat a través de cap itinerari específic. Cal tenir en compte que alguns dels espais presenten dificultat de circulació degut a l’orografia rocallosa del terreny, l’estat de la qual empitjora quan està mullada. Per aquest motiu, és important anar ben calçat.  

ACCESSIBILITAT FÍSICA

  • APARCAMENT. El conjunt arqueològic compta amb places reservades per a vehicles amb persones amb mobilitat reduïda.
  • WC. Hi ha accés a un bany adaptat a l’entrada del recinte, prop de la recepció del Centre d’Interpretació, i inclòs en l’espai adaptat per la circulació amb cadira de rodes.
  • ZONA DE PICNIC. A l’exterior del recinte hi podeu trobar una zona de pícnic equipada amb taules i bancs, així com una font d’aigua potable. També, hi ha un espai de jocs infantils. S'hi accedeix a través d'unes escales, no està adaptada a cadira de rodes. 

 ACCÉS AMB GOSSOS

  • Està permès l'accés al recinte arqueològic amb gossos, sempre que es portin convenientment lligats.
  • No es permet l'entrada amb gossos al Centre d'interpretació i a la sala d'exposicions temporals, s'hauran de deixar lligats a l'exterior de les sales mentre es visiten aquests espais.

ACCESSIBILITAT AUDITIVA

  • Disposem del SERVEI D’AUDIOGUIA amb les versions d’idiomes: català, castellà i anglès. S'ofereixen gratuïtament amb l'entrada al recinte arqueològic. NOTA IMPORTANT:  Actualment degut a la crisi sanitària derivada de la Covid-19, no podem oferir les audioguies. Aquest servei s'ofereix a través de codis QR que es poden descarregar a través dels dispositius mòbils individuals. A la recepció del museu s’informarà d’aquesta opció.
  • El centre de recepció de visitants i la botiga del museu disposem de BUCLES MAGNÈTICS per a persones amb implant coclear o audiòfons. Podeu trobar més informació aquí.

CIRCULACIÓ PER L’INTERIOR DEL RECINTE DEL CONJUNT ARQUEOLÒGIC:

  • Centre d’Interpretació – Museu. L'accés al Centre d'Interpretació i la recepció està adaptat a cadira de rodes. L’exposició permanent està ubicada a l’interior, en un espai únic amb facilitat per la circulació amb cadira de rodes o a persones amb mobilitat reduïda.
  • Itinerari arqueològic. L’itinerari és pot fer a través de la visita lliure amb l’ús de codis QR distribuïts en diversos espais del jaciment, alguns dels quals incorporen àudios. A la recepció del Museu s’inicia el recorregut. No tot l’itinerari està adaptat a la mobilitat física i auditiva. Cal consultar al personal de recepció que informarà de les diverses opcions. En el cas de les visites guiades podeu consultar a l’apartat de l’agenda mensual on hi trobareu tota la informació necessària. No tots els recorreguts estan adaptats.
  • Sala d’exposicions temporals: l’accés a un pis superior es fa a través d’unes escales ubicades al costat del centre d’Interpretació. No està adaptat a les persones amb mobilitat reduïda i/o cadira de rodes.

 

CIRCULACIÓ PER L’EXTERIOR DEL RECINTE DEL CONJUNT ARQUEOLÒGIC:

  • Itinerari arqueològic. L’itinerari del jaciment té continuïtat fora del recinte emmurallat. En la visita lliure, resseguint els indicadors de l’itinerari també es pot fer ús dels codis QR, que en alguns casos inclouen àudios. En aquest cas, el recorregut des de l’exterior del recinte, al pàrquing, fins la zona del Pla dels Albats, és adaptat a les cadires de rodes i a gent amb dificultats de mobilitat física. Tot i això, a l’arribar a la zona de l’església de Santa Maria i al seu voltant, la zona dels enterraments, caldrà ajuda per moure’s amb cadira de rodes.

En el cas de les visites guiades podeu consultar a l’apartat de l’agenda mensual on hi trobareu tota la informació necessària. No tots els recorreguts estan adaptats.

A l’apartat d’Informació de la visita trobareu més informació sobre recomanacions i altres serveis.

Si teniu dubtes o necessiteu més informació sobre l'accés al jaciment i al Centre d'interpretació, ens podeu contactar al telèfon  93 890 14 20 i al correu electrònic mac.olerdola@gencat.cat


Twitter
Facebook