FESTIVAL

Most Festival 2023

Dissabte 11 de novembre

Festival Internacional de Cinema del Vi. Del 2 al 12 de novembre al Penedès, i del 22 al 26 de novembre al Priorat.

El Most 2023 celebra la filosofía slow al món del vi i la gastronomía en la seva 12ena edició.

La 12ena edició del , que torna aquest mes de novembre amb passió per la cultura del vi i el setè art, està organitzat pel VINSEUM – Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, amb el patrocini de la DO Penedès i la DO Montsant.

L'aposta d'aquest any del festival se centra en la filosofía slow aplicada a la viticultura, que mira també cap a la gastronomia i l'alimentació a través de la cuina de proximitat.

El Museu d’Arqueologia de Catalunya - Olèrdola i l'Ajuntament d'Olèrdola acolliran novament una de les accions del PROGRAMA MOST 2023, amb una jornada completa de vi, història i cinema. 

Dissabte 11 de novembre

A partir de les 11.00 h. 

Visita guiada "4.000 anys d'història en 4 passes"

Olèrdola ha estat un espai ocupat i habitat en els darrers 4000 anys, ja sigui per la seva posició dominant sobre el paisatge i el territori, ja sigui per la presència de fonts d’aigua, o pel seu evident control de la plana i el pas vers el mar.

En aquesta visita guiada coneixerem els primers pobladors a la prehistòria, a l’època ibèrica, passant per la intensa ocupació romana i la important ciutat medieval, i fins l’actualitat. Tots, van deixar indicis i vestigis que podrem conèixer de primera mà.

Film. I vigneri

Un documental que ens permet conèixer la història del vi de Sicília. A partir d'una idea de Salvo Foti i dirigit per Elisabetta Cinà, ens condueix a un viatge pel fascinant món dels vins «humans». «Humans»? I Vigneri, un celler situat a la vessant oriental de l'Etna, ha fet de la humanitat el tret principal dels seus vins. Més informació.

Lloc: Sala d'exposicions temporals

A partir de les 13.15 h tast a càrrec de Amat&Montané

Reserva imprescindible a través d'aquest enllaç. 

 

DADES DE L'ACTIVITAT
On MAC Olèrdola
Hora 11:00:00
Durada D'11h a 14h
Preu Activitats gratuïtes