JORNADES EUROPEES D'ARQUEOLOGIA

Jornades Europees d'Arqueologia 2023

diumenge 18 de juny 2023

Com cada any, el Museu d'Arqueologia de Catalunya se suma a la celebració de les Jornades Nacionals d’Arqueologia, coordinades per l’INRAP (Institut Nacional d’Investigacions Arqueològiques Preventives), i impulsades pel Ministeri de Cultura francès. 

Durant les jornades s’organitzen una sèrie d’activitats per tal que tothom qui estigui interessat en el patrimoni arqueològic, pugui gaudir-ne a través de visites guiades, tallers, visites teatralitzades, trobades professionals, etc. 

Diumenge 18 de juny. Visita guiada

Novetats en la recerca: de la muralla romana al castell medieval 

Des de fa més de 100 anys que es realitzen intervencions arqueològiques al conjunt monumental d'Olèrdola. Gràcies a aquelles primeres actuacions i a altres que han anat seguint fins els nostres dies, Olèrdola avui és un espai viu, obert al públic i clau en el territori Penedès, atresorant un ric i complex patrimoni històric i natural.

Us proposem, a través d'una visita guiada, conèixer els resultats de les intervencions arqueològiques efectuades els últims anys. Aquestes, ens han proporcionat dades molt interessants sobre les fases d’ocupació d’aquest indret, sobretot pel què fa a la fortificació romana i la ciutat medieval.

A més, com a novetat, veurem algunes de les peces restaurades procedents de l'excavació a la torre ibèrica, que va ser cremada fa 2.200 anys. 

Hora: de 11h a 12.30h. Preu: Gratuïta. No és necessària la reserva prèvia.

Més informació: 93 890 14 20/ 675 782 936 / mac.olerdola@gencat.cat

 

  • Jornada de portes obertes

El proper diumenge 18 de juny el Museu d'Arqueologia de Catalunya a Olèrdola celebrarà les Jornades Europees d'Arqueologia amb una jornada de portes obertes al monument, on l'entrada al recinte serà gratuïta

L'horari d'obertura serà de 10 h a 20 h.

Si voleu saber més sobre les Jornades cliqueu aquí. 

DADES DE L'ACTIVITAT
On MAC - Olèrdola
Hora 10:00:00
Durada Tot el dia
Preu Activitats gratuïtes