SETMANA DE LA CIÈNCIA

28a Setmana de la Ciència

19 de novembre 2023

Del 10 al 19 de novembre, se celebrarà a Catalunya la 28a edició de la Setmana de la Ciència amb l’objectiu d’apropar la ciència i la tecnologia a la ciutadania.

Enguany, la Generalitat de Catalunya impulsa la commemoració de l’Any Joan Oró, amb motiu del centenari del naixement del bioquímic Joan Oró i Florensa. Com a part d’aquesta iniciativa, la figura i trajectòria científica d’aquest cèlebre investigador lleidatà, referent internacional en l’estudi de l’origen de la vida, esdevindrà el fil conductor de la Setmana de la Ciència.

Més informació cliqueu aquí. 

Programació al MAC Olèrdola. Diumenge 19 de novembre

Taller - activitat "Allò que la mort no s'endugué" 

Activitat arqueològica i antropològica al conjunt històric d'Olèrdola, seu del Museu d'Arqueologia de Catalunya.

En l’arqueologia funerària, disciplines com l'arqueologia i antropologia física uneixen esforços per excavar, registrar i documentar les restes constructives i les tombes localitzades. El registre curós i exhaustiu dels individus per part de l’antropologia física aporta una valuosa informació sobre la població a l’època medieval.

A través d'una passejada guiada i un taller pràctic ens endinsarem a la història de la necròpolis del Pla dels Albats de la mà de dues especialistes, estudiant i practicant l'arqueologia i l'antropologia física in situ.

Hora: 11:00 h a 13:00 h. Preu: gratuïta, inclosa en el preu de l'entrada al recinte. Places limitades: és imprescindible fer la reserva prèvia al tel.93 890 14 20/ 675 782 936 / mac.olerdola@gencat.cat. Punt de trobada: recepció del Museu. 

 

DADES DE L'ACTIVITAT
On MAC Olèrdola
Hora 11:00:00
Durada 2 hores
Preu Activitat gratuïta, inclosa en el preu de l'entrada al recinte