Acte central

Inauguració acte commemoració 

El dissabte 10 de juliol de 2021 es va celebrar, al MAC Olèrdola, l'acte de commemoració dels 100 anys de les primeres intervencions de l'IEC a Olèrdola. 

Va obrir la jornada la visita comentada “100 anys després...ahir i avui de la recerca arqueològica”. Una visita guiada al conjunt històric d’Olèrdola a través dels espais patrimonials on l’Institut d’Estudis Catalans va actuar entre els anys 1921 i 1928. Es va mostrar la tasca pionera que va realitzar la institució en la recerca arqueològica, dirigida per Maties Pallarès, aflorant el passat ibèric, romà i medieval; i posteriorment la restauració de l’església de Sant Miquel, dirigida per Jeroni Martorell.

Seguidament, l’acte institucional en el qual varem intervenir el director del Museu d’Arqueologia de Catalunya, Jusèp Boya, la comissària del Centenari de les excavacions de l’IEC a Olèrdola, Núria Molist i Joandomènec Ros, president de l’Institut d’Estudis Catalans. Clourà Elsa Ibar, directora general del Patrimoni Cultural. L'acte va finalitzar amb el descobriment de la placa commemorativa. A més a més, la celebració va comptar amb la presència de l’Àngels Torras, directora dels Serveis Territorials a Barcelona; Josep Manuel Rueda, director de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural; Lucas Ramírez, alcalde d’Olèrdola; i representants del Parc Natural del Garraf i Olèrdola, gestionat de la Diputació de Barcelona.

El concert a càrrec de Lídia Pujol, la qual va crear un espectacle de nova producció, inspirat en el que totes estem vivint amb la COVID-19: “Olèrdola, espai d’amor i llibertat”. L’enyorança, el dolor de la pèrdua, la solitud, les situacions més extraordinàries mai viscudes globalment, ens conviden a transcendir els bàndols establint llaços entre veïns, personalitats i autoritats. Projectar el desig d’una abraçada i resistir-nos lliurement de fer-la per amor és un acte de responsabilitat i dignitat humanes. 


Twitter
Facebook

Imatges

Concert espectacle Lidia Pujol

Visita comentada

Acte institucional

Acte institucional