JORNADES

Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals 2024

Dissabte, 13 d'abril

Abril de 2024

El Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals és un projecte de participació i sensibilització ambiental obert a totes les persones amants de la natura i compromeses amb la preservació dels espais que conformen la Xarxa de Parcs Naturals gestionats per la Diputació de Barcelona.

Així, amb l’objectiu d’incrementar el coneixement i el respecte cap a aquest important patrimoni natural del nostre país, el Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals promou i vehicula la participació voluntària en la seva conservació, manteniment i difusió.

El passat dissabte 13 d'abril, al matí, un grup del Cercle varen arranjar els entorns de l'exterior del Conjunt Monumetal d'Olèrdola, concretament de l'entorn del Pla dels Albats.  

Núria Molist, responsable de la seu d'Olèrdola del Museu d’Arqueologia de Catalunya a Olèrdola, va oferir-los una xerrada sobre la història i ocupació humana del jaciment.

Patrimoni natural i cultural

L’any 1992 es publica el Pla Especial de Protecció de l’Espai Natural d’Olèrdola que va donar origen al Parc d’Olèrdola per part de la Diputació de Barcelona, institució que el gestiona, amb l’objectiu de preservar el seu entorn. De fet, des de l’any 2001, les institucions implicades en la gestió del Parc firmaren un conveni marc de col·laboració que se ha estat renovat  fins avui en dia (Ajuntaments d’Olèrdola, Canyelles, el MAC i la Diputació de Barcelona), col·laborant estretament en la organització d’activitats, cursos, manteniment i gestió forestal, etc.

Més informació: 

Xarxa de Parcs Naturals de Catalunya

 


Twitter
Facebook