FESTIVAL

Most Festival 2022

Dissabte 12 de novembre

Most Festival. Del 3 al 13 de novembre al Penedès, i del 23 al 27 al Priorat.

La 11ena edició del Festival Internacional de Cinema del Vi, que torna aquest mes de juny amb passió per la cultura del vi i el setè art, està organitzat pel VINSEUM – Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, amb el patrocini de la DO Penedès i la DO Montsant.

La selecció de les pel·lícules d'enguany reivindica amb força el paper de la dona en el món de la vinya i del vi. Altres temàtiques destacades que tindran ressò a les sales del Most 2022 son el conflicte, la memòria històrica i les noves tendències respectuoses amb la terra i conscients de l'emergència climàtica.

El Museu d’Arqueologia de Catalunya - Olèrdola i l'Ajuntament d'Olèrdola acolliran novament una de les accions del Most 2022, amb una jornada completa de vi, història i cinema. a El Castell d’Olèrdola acull una de les pantalles del festival, i hi suma una passejada històrica pel seu entorn arqueològic que acabarà amb la projecció de La Vid(A), d’Ezequiel Comesaña (Espanya, 2022), un documental que ens relata el procés d’extinció que pateix un dels cultius amb més història de la península: la pansa malaguenya.

Dissabte 12 de novembre

Films

A les 11.30h

La Vid(A), d'Ezequiel Comesaña (Espanya, 2022). Documental que ens relata el procés d'extinció que pateix un dels cultius amb més història de la península: la pansa malaguenya. 

Visita guiada

A les 12.30h

"La recerca al dia: la fortificació". Descobrir, investigar i entendre el pas del temps al Conjunt Monumental d'Olèrdola, al llarg de 4.000 anys d'història, forma part del projecte de recerca que el Museu d'Arqueologia de Catalunya, i els seus predecessors, realitzen des de fa anys. A través d’un recorregut per la fortificació d’Olèrdola, mostrarem com la recerca arqueològica ha plantejat problemes, ha generat hipòtesis, i ha establert conclusions entorn a les fases històriques del conjunt defensiu. 

Tast de cava a càrrec de Caves Hill

A les 13.30h

Els orígens de Cavas Hill es remunten a finals del XIX, quan la família Hill fundà la bodega a la masía de Moja (Penedés) i s'inicià en l'elaboració i comercialització de vins i caves. Des de llavors la marca s'ha mantingut fidel a l'esperit dels seus fundadors, basat en la recerca de la màxima qualitat del producte. Elabora escumosos amparats en la D.O. Cava i vins emparats en la D.O. Penedès pensats perquè cada moment sigui especial.

Aquell dia, tastarem un Brut Reserva Panot Gaudí: un vi escumós blanc DO Cava que ens permetrà viure una intensa experiència.

RESERVA OBLIGATÒRIA (a partir del dimarts 25 d'octubre): Aquí.

MÉS INFORMACIÓ: MostFestival

DADES DE L'ACTIVITAT
On MAC Olèrdola
Hora 11:30:00
Durada De 11:30 h a 14:00 h
Preu Activitats gratuïtes
PROGRAMA MOST FESTIVAL 2022
NOM DE L'ARXIU MIDA DE L'ARXIU
Programa 1,069 MB