JORNADES EUROPEES D'ARQUEOLOGIA

Jornades Europees d'Arqueologia 2022

17, 18 i 19 de juny 2022

Jornades Europees d'Arqueologia. Dies 17, 18 i 19 de juny de 2022

Com cada any, el Museu d'Arqueologia de Catalunya se suma a la celebració de les Jornades Nacionals d’Arqueologia, coordinades per l’INRAP (Institut Nacional d’Investigacions Arqueològiques Preventives), i impulsades pel Ministeri de Cultura francès. 

Durant les jornades s’organitzen una sèrie d’activitats per tal que tothom qui estigui interessat en el patrimoni arqueològic, pugui gaudir-ne a través de visites guiades, tallers, visites teatralitzades, trobades professionals, etc. 

El MAC Olèrdola se suma a la jornada amb Portes Obertes al conjunt arqueològic i una visita guiada molt especial que posa al dia la recerca que estem duent a terma des de fa uns anys.

Diumenge 19 de juny.

Jornada de portes obertes

El proper diumenge 19 de juny el Museu d'Arqueologia de Catalunya a Olèrdola celebrarà les Jornades Europees d'Arqueologia amb una jornada de portes obertes al monument.

L'horari d'obertura és de 10 h a 20.00 h. Preu: L'entrada al recinte serà gratuïta.

Podeu gaudir d'un conjunt històric i arqueològic enmig del Parc d'Olèrdola!

Visita guiada. La recerca arqueològica al dia, 100 anys després.

Fa 100 anys es varen iniciar les primeres intervencions arqueològiques al conjunt d'Olèrdola de la mà de l'IEC. Aquell, va ser l'inici de la recerca entorn aquest singular patrimoni, obert al públic des de fa 50 anys, 

A l'actualitat, les intervencions arqueològiques efectuades ens proporcionen interessants dades que reforcen la importància d’aquest conjunt històric amb múltiples fases d’ocupació. Els treballs arqueològics dels mesos de novembre i desembre de 2021 varen treure a la llum novetats sobre la ocupació romana i ibèrica: un nou tram de muralla, una nova torre, un crani humà tallat... 

Així doncs, la visita guiada recorrerà els espais de fa 100 anys i d'ara, posant especial atenció als resultats de la recerca arqueològica.

Hora: de 11h a 12.30h. Preu: inclòs en el preu d'entrada al recinte. És imprescindible fer la reserva prèvia al tel.93 890 14 20/ 675 782 936 / mac.olerdola@gencat.cat

100 anys després i gràcies a aquestes actuacions i a altres que les han seguit fins els nostres dies, Olèrdola és avui un espai viu, obert al públic i clau en el territori, el qual atresora un ric i complex patrimoni històric i un preservat entorn natural. Adquirit per la Diputació de Barcelona el 1963 i avui una de les seus del Museu d’Arqueologia de Catalunya.

Més informació de les JEA, aquí.

DADES DE L'ACTIVITAT
On MAC - Olèrdola
Hora 11:00:00
Durada
Preu Activitats gratuïtes