CAP DE SETMANA IBÈRIC

22è Cap de Setmana Ibèric

1 i 2 d'octubre 2022

Com cada any el primer cap de setmana d'octubre es presenta una gran oportunitat per conèixer com era la gent de les nostres terres fa 2.200 anys. El Cap de Setmana Ibèric és l'esdeveniment anual de la Ruta dels Ibers més important i que atrau més visitants als jaciments ibèrics de tot Catalunya. 

Una festa que ofereix un gran ventall d'activitats al voltant de la cultura ibèrica: visites guiades, visites teatralitzades, tallers, reconstruccions històriques, tasts de menjars i de begudes... una varietat d'opcions per tots els gustos i públics!

Amb el 22è Cap de Setmana Ibèric, el tema sobre el qual se centrarà aquesta edició serà l'enigma de la llengua ibèrica. Aprendrem tot el que s’ha descobert fins ara entorn aquest fascinant aspecte de la cultura ibèrica, l'escriptura, desenvolupada a partir del segle V aC, la qual continua sent una gran incògnita sense resoldre: la podem llegir, però no sabem què signifiquen les seves paraules!

Programació al MAC Olèrdola

Dissabte 1 i diumenge 2 d'octubre.

Visita guiada“Els Ibers i la primera escriptura pròpia de la Península Ibèrica. El cas d’Olèrdola”

Els ibers cessetans varen deixar la seva petjada a Olèrdola a través de les seves construccions i objectes de la cultura material. Els ibers varen ser el primer poble de la península Ibèrica que utilitzà l’escriptura, present també en la moneda. A Olèrdola tenim algunes peces ceràmiques amb inscripcions, i també monedes encunyades per diferents pobles. A través d’una passejada dinàmica a alguns dels espais més representatius de la ocupació ibèrica a Olèrdola, desxifrarem els secrets de la seva escriptura, els orígens del seu alfabet i on i perquè escrivien.

L’activitat es complementarà amb un taller de descoberta i pràctica de l’escriptura ibèrica. 

Hora: a les 11h. Preu: activitat gratuïta inclosa en el preu de l'entrada al recinte. És imprecindible fer la reserva prèvia al tel.93 890 14 20/ 675 782 936 / mac.olerdola@gencat.cat.

 

Taller de descoberta de l'escriptura ibèrica

Activitat pràctica, de descoberta i d’aprenentatge,amb la finalitat d’apropar el públic a l’escriptura ibèrica i els seus usos. L’activitat es pot complementar amb la visita guiada prèvia sobre els secrets de l’escriptura ibèrica en els espais més representatius a Olèrdola. 

Hora: a partir de les 12.30h. Preu: activitat gratuïta inclosa en el preu de l'entrada al recinte. No cal fer reserva prèvia.

.

NOTA: el diumenge 2 d'octubre hi haurà jornada de portes obertes i per tant l'entrada al recinte, així com les activitats que s'hi faran, són gratuïtes. 

AGENDEU EL CAP DE SETMANA IBÈRIC!

DADES DE L'ACTIVITAT
On MAC Olèrdola
Hora 11:00:00
Durada 1,5 hores
Preu Vegeu informació
PROGRAMA CSI_22
NOM DE L'ARXIU MIDA DE L'ARXIU
Prograna CSI_22 3 MB