Àrea de premsat i celler medieval (segles XI-XII)

El conreu de la vinya i l'elaboració de vi es troben àmpliament documentades a Olèrdola. Entre el dipòsit d'aigua i la cinglera de ponent s'hi ubicava, en època altmedieval, una àrea amb dues premses on es premsava raïm per obtenir vi i un petit celler on es guardava en bótes.

Es tracta d’un espai de considerables dimensions en el qual destaquen elements dversos treballats en la pedra i relacionats amb les tasques de premsa: cubetes circulars -bases de les premses-, encaixos per als arbres de la premsa, forats de pal, basses.


Veure en el mapa

ADREÇA

Castell d’Olèrdola s/n,

08734 Sant Miquel d'Olèrdola

Olèrdola, Alt Penedès, Barcelona

Coordenades (GPS)

Geogràfiques:
41.304034
1.709792

UTM
391990
4573311

HORARIS

16 de desembre a 28 de febrer:

de 10:00 a 16:00 h

Setmana Santa (Dv Sant, Ds i Dg de Pasqua)

de 10:00 a 19:00 h

1 de març a 31 de maig:

de 10:00 a 17.30 h

1 de juny a 30 de setembre:

de 10:00 a 20:00 h

1 d'octubre a 15 de desembre:

de 10:00 a 17:30 h

Tancat:

els dilluns (excepte festius), Any nou, Reis, Nadal i Sant Esteve

CONTACTA AMB EL MUSEU

Telèfons 93 890 14 20 / 675 78 29 36
e-mail mac.olerdola@gencat.cat
Twitter
Facebook

Galeria d'imatges

Restitució hipotètica

© Nikoclick

Cisterna i àrea de premsa

© Nikoclick

Premsa de vi