Reobertura del MAC-Olèrdola

Amb el lema "MAC segur i confortable", la seu d'Olèrdola del Museu d’Arqueologia de Catalunya obrirà les seves portes el proper dimarts 2 de juny, permetent la visita individual o en grups de convivència al conjunt arqueològic i al centre d'interpretació.

A Olèrdola, entre les restes que durant 4.000 anys ens llegat els seus habitants (prehistòrics, ibers, romans i medievals), hi podreu gaudir de l'esclat de la primavera. Les plantes aromàtiques i els ocells estan esplèndids! A peus de la muntanya el verd mar de vinyes del Penedès i el massís de Montserrat de teló de fons us acompanyaran durant la visita.

Com podem visitar el museu i monument:
 • La visita es pot fer individualment o en grup de convivència.
 • Per ara només ens podran visitar les persones que es troben en una zona de la Fase 2.
 • L'ús de mascareta és obligatori, tant pels adults com pels infants majors de 6 anys, en espais tancats i sempre que no es pugui garantir el distanciament mínim de 2 metres.
 • Cal respectar sempre una distància física de 2 metres, i seguir les indicacions del personal del museu per evitar les concentracions de persones i respectar els aforaments permesos. 
 • La botiga del museu és oberta, però caldrà sol·licitar els productes al personal d'atenció al públic de la recepció. Es recomana el pagament amb targeta.
 • L'aforament està limitat a 150 persones en el recorregut arqueològic i a 10 persones al centre d'interpretació. S'haurà de tenir molta precaució en la circulació dels visitants en els espais tancats. 

Com hem preparat l’espai:

 • Per garantir la seguretat de la visita, l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural ha estat treballant en el Pla de Desconfinament dels museus, així com en el Pla de Contingència específic de l'equipament. Aquest fet ha provocat la revisió i implementació de mesures i protocols per a garantir la seguretat dels visitants, dels treballadors i de les col·leccions. 
 • S'han instal·lat mesures de protecció, informació i senyalització i s'han adequat els espais amb els requeriments normatius. S'han adaptat els protocols, tant d'atenció al públic com de neteja, per a garantir la correcta atenció als visitants i usuaris.  
 • La necessitat de reduir els aforaments a un terç pot comportar limitacions i temps d'espera en el moment d'accedir als espais tancats, com ara la taquilla, la botiga, el museu o els lavabos, en els dies de major afluència de visitants.
Activitats
 • En aquests moments no es podran utilitzar audioguies, i encara no us podem oferir visites guiades o altre tipus d’activitats en grup.
 • Al web es poden consultar recursos digitals per a complementar la visita. 
 • A mesura que anem passant etapes de desconfinament anirem ampliant la informació de les activitats que es podran fer al MAC-Olèrdola, i que trobareu en aquest web.

Més informació 

Per a més informació podeu consultar: 

https://cultura.gencat.cat/ca/temes/museus/recursos-covid-19

https://govern.cat/salapremsa/notes-premsa/385503/museu-darqueologia-catalunya-obre-al-public-seves-empuries-ullastret-olerdola-girona

Per a més informació i consultes podeu contactar amb nosaltres a través del correu electrònic mac.olerdola@gencat.cat o a través dels telèfons 93 890 14 20 / 675 78 29 36.


Twitter
Facebook