VISITA GUIADA

Olèrdola, una ciutat medieval al cor del Penedès

Diumenge 25 d'octubre, de 12:00 a 13:30h

A principis del segle X el comte Sunyer va impulsar la creació d'una ciutat al sud del Llobregat. L'estratègica muntanya de Sant Miquel, rodejada de penya-segats i on en època romana republicana s'hi havia construït un potent castellum, esdevingué el lloc triat. A partir de la torre de guaita romana es creà un castell de frontera i, als seus peus dins les imponents muralles, una ciutat amb cases, tallers, cellers i graners. L'església preromànica de Sant Miquel i el seu cementiri de tombes antropomorfes s'encarregarien de vetllar per les ànimes dels cristians.

Immediatament la ciutat cresqué i es creà un gran suburbi fora muralles presidit per l'església de Santa Maria i el seu cementiri. 

Descobreix amb aquesta visita com era la vida a Olèrdola fa mil anys i quins van ser els moments cabdals de la seva història, des de les lluites contra els sarraïns fins a la proclamació de Mir Geribert com a Príncep d'Olèrdola. 

Visita gratuïta inclosa en el preu de l’entrada al recinte. Places limitades (es recomana reservar via c/e: mac.olerdola@gencat.cat).

DADES DE L'ACTIVITAT
On Castell d'Olèrdola
Hora 12:00:00
Durada 1,5 hores
Preu Visita gratuïta inclosa en el preu de l’entrada al recinte