JORNADES EUROPEES PATRIMONI

Jornades Europees de Patrimoni 2023

29/10 de 2023

Cicle de concerts en espais naturals i patrimonials al MAC Olèrdola

Un any més, l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural impulsa les Jornades Europees de Patrimoni (JEP), una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea. 

Els dies 13, 14 i 15 d’octubre et convidem a viure noves activitats i experiències en aquesta jornada de descobertes del nostre patrimoni cultural. Un gran ventall de propostes (des de portes obertes o visites guiades fins a concerts i activitats i tallers familiars, entre d’altres) que es podran consultar, organitzades temàticament i geogràficament, en l’agenda en línia.

El lema de l'edició d'enguany, proposat pel Consell d’Europa, és “Patrimoni viu”, fent referència a les pràctiques, els coneixements i les habilitats que es transmeten de generació en generació, i que actualment es continuen mantenint.

Per aquest motiu, des del Museu d'Arqueologia de Catalunya a Olèrdola acollim en estreta col·laboració amb la Xarxa de Parcs Naturals (Diputació de Barcelona) el Cicle de Parcs en concert, que és un cicle musical anual que es desenvolupa als parcs i espais naturals protegits de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona.

L'objectiu és el de connectar aquest nostre patrimoni viu amb l'espai natural que ens envolta, el Parc d'Olèrdola. A través de la música i dels seus instruments, coneixerem un espai natural i patrimonial únic al Penedès. 

Les Jornades Europees de Patrimoni són un esdeveniment obert a tothom i una gran oportunitat per redescobrir el nostre patrimoni cultural, amb l’objectiu principal d’estrènyer els vincles entre aquest i la societat.

Diumenge 29 d'octubre de 2023

PROGRAMA

Jornada de portes obertes, de 10 h a 17.30 h.

Entrada al recinte i a les activitats programades gratuïta.

Visita guiada "Olèrdola, 4.000 anys d'història en 4 passes"

Olèrdola ha estat un espai ocupat i habitat en els darrers 4000 anys,  ja sigui per la seva posició dominant sobre el paisatge i el territori, ja sigui per la presència de fonts d’aigua, o pel seu evident control de la plana i el pas vers el mar. En aquesta visita guiada coneixerem els primers pobladors a la prehistòria, a l’època ibèrica, passant per la intensa ocupació romana i la important ciutat medieval, i fins l’actualitat. Tots, van deixar indicis i vestigis que podrem conèixer de primera mà.

Hora: de 10.30 h a 11.45h. Preu: gratuïta. És imprecindible fer la reserva prèvia al tel. 93 890 14 20/ 675 782 936  o bé mac.olerdola@gencat.cat

Concert de Davide Casu

Davide Casu és un artista de l'Alguer, format entre els entorns artístics i culturals de l'Alguer, Turí i Madrid.

Hora: a les 12.00 h. Preu: gratuïta. És imprecindible fer la reserva prèvia a la Xarxa de Parcs Naturals. Cliqueu .  

Durant la jornada ens acompanyarà Mulet Viticultors amb els seus productes locals per gaudir d'una experiència enoturística i històrica que no us deixarà indiferents. 
DADES DE L'ACTIVITAT
On MAC Olèrdola
Hora 10:30:00
Durada Fins les 14 h
Preu Activitats gratuïtes