EXPOSICIÓ

L'exposició temporal Descobrint Olèrdola visita l'IEC

3 de maig 2022

L'exposició Descobrint Olèrdola es presenta a la seu de l’IEC 

El Museu d’Arqueologia de Catalunya i l’Institut d’Estudis Catalans inauguraran el proper dimarts 3 de maig una exposició i una jornada científica al voltant del centenari de les intervencions de l’IEC a Olèrdola.  

L’exposició Descobrint Olèrdola. 100 anys de les intervencions de l’IEC a Olèrdola 

El Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) presenta a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) l’exposició que ha estat oberta al públic a la seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia de Catalunya entre els dies 11 de novembre de 2021 i el 24 d’abril de 2022. 

La mostra organitzada pel MAC ha comptat amb la col·laboració de l’IEC, l’Ajuntament d’Olèrdola i la Diputació de Barcelona. Consta d’un espai nuclear que presenta les diferents intervencions arqueològiques i de restauració arquitectònica realitzades en el seu context mitjançant sis plafons retro il·luminats en els quals es sintetitza l’estat actual del coneixement científic des de la prehistòria fins a l’etapa altmedieval. 

Jornada científica 100 anys de les excavacions de l’IEC a Olèrdola 

Les excavacions a Olèrdola es van emprendre dins de l’ampli programa desenvolupat pel SIA a partir de 1915 i que afectà diversos territoris. L’acte acadèmic organitzat per l’IEC s’obrirà amb una ponència marc impartida per Enric Pujol –coordinador de la Secció Històrico-Arqueològica– sobre L’IEC fa cent anys o la modernització cultural, seguit per una taula rodona amb la participació d’investigadors i investigadores, cadascun dels quals valorarà les accions dutes a terme pel SIA i els resultats i repercussió científica sigui en jaciments arqueològics o patrimonials (Olèrdola, ciutats romanes com Baetulo, Iesso o Tarraco), períodes o territoris històrics (la prehistòria, la Cessetània) i el paper de l’IEC en el desenvolupament de l’arqueologia Valenciana i a les Illes. 

 

L'acte s'iniciarà a les 16.30 h amb la benvinguda i presentació per part de Ramon Pinyol, president de la Secció Històrico-Arqueològica, seguida d'una ponència i una taula rodona. A les 19.00 h clourà la jornada la inauguració de l'exposició a  càrrec de Teresa Cabré, presidenta de l’IEC, i de Jusèp Boya, director del Museu d’Arqueologia de Catalunya-

Informació addicional 

L’acte inaugural tindrà aforament limitat. Per aquest motiu, per assistir-hi presencialment caldrà enviar un correu electrònic a protocol@iec.cat, indicant nom i cognoms i mitjà de comunicació.  

  • Lloc: Institut d’Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona. Sala Pere i Joan Coromines. 
  • Horari: 16.30 h -19:00 h (Jornada Científica) / 19:00h (Inauguració de l’exposició) 

Contactes 

 

Per conèixer més sobre la Commemoració dels 100 anys, cliqueu aquí.

DADES DE L'ACTIVITAT
On Institut d'Estudis Catalans
Hora 16:30:00
Durada 3 hores
Preu Activitat gratuïta
DOCUMENTS RELACIONATS
NOM DE L'ARXIU MIDA DE L'ARXIU
Programa de la jornada 705,577 kB
Nota de premsa 438,446 kB