Dia del Voluntariat del Parc

Membres del Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals arrangen els entorns del Conjunt monumental d'Olèrdola

Febrer de 2023

El Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals és un projecte de participació i sensibilització ambiental obert a totes les persones amants de la natura i compromeses amb la preservació dels espais que conformen la Xarxa de Parcs Naturals gestionats per la Diputació de Barcelona.

Així, amb l’objectiu d’incrementar el coneixement i el respecte cap a aquest important patrimoni natural del nostre país, el Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals promou i vehicula la participació voluntària en la seva conservació, manteniment i difusió.

El passat dissabte 25 de febrer, al matí, un grup del Cercle varen arranjar els entorns de l'exterior del Conjunt Monumetal d'Olèrdola. Les actuacions varen anar encaminades a retirar vegetació, treballar en una barraca de pedra seca, i netejar de brossa l'indret. 

Núria Molist, responsable de la seu d'Olèrdola del Museu d’Arqueologia de Catalunya a Olèrdola, va oferir-los una xerrada sobre la història i ocupació humana del jaciment.

Patrimoni natural i cultural

L’any 1992 es publica el Pla Especial de Protecció de l’Espai Natural d’Olèrdola que va donar origen al Parc d’Olèrdola per part de la Diputació de Barcelona, institució que el gestiona, amb l’objectiu de preservar el seu entorn. De fet, des de l’any 2001, les institucions implicades en la gestió del Parc firmaren un conveni marc de col·laboració que se ha estat renovat  fins avui en dia (Ajuntaments d’Olèrdola, Canyelles, el MAC i la Diputació de Barcelona), col·laborant estretament en la organització d’activitats, cursos, manteniment i gestió forestal, etc.

Més informació: 

Xarxa de Parcs Naturals de Catalunya

 


Twitter
Facebook