JORNADA

Any Mir Geribert, Príncep d'Olèrdola

El mite medieval d'Olèrdola

MIR GERIBERT, EL MITE MEDIEVAL D'OLÈRDOLA

El projecte "Any Mir Geribert, Príncep d’Olèrdola" neix amb la voluntat de donar a conèixer el nostre territori, i un dels personatges més importants del Penedès històric. L'Ajuntament d'Olèrdola juntament amb experts de renom sobre el tema han impulsat aquest mes de setembre un cicle de conferències per posar de relleu la petjada històrica de Mir Geribert, autoproclamat príncep del municipi ara fa pràcticament mil anys. Després d’haver fet diverses activitats divulgatives a les escoles i també propostes a nivell local, el municipi vol estendre la importància de Geribert al conjunt de la comarca.

El projecte compta amb la col·laboració del Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) i la Diputació de Barcelona, entre d’altres.

El projecte va molt més enllà de realitzar una sèrie de xerrades amb persones especialitzades sobre el tema, i té l'objectiu de parlar del territori del Penedès històric, a partr de dues realitats existents ben evidents i palpables: una, la mil·lenària ciutat d’Olèrdola, un tresor historicoarqueològic; i dues,: el mite del Princep d’Olèrdola, un heroic personatge històric amb una alta càrrega de dramatisme i emotivitat.

Podeu consultar tota la informació sobre la programació de les activitats clicant en el següent enllaç de l'Ajuntament d'Olèrdola:AGENDA D'ACTIVITATS ANY MIR GERIBERT.

DADES DE L'ACTIVITAT
On Varis
Hora 09:57:40
Durada
Preu Gratuït
PROGRAMA D'ACTIVITATS
NOM DE L'ARXIU MIDA DE L'ARXIU
Programa Mir Geribert 303,137 kB

Presentació roda de premsa

Presentació a Moja

Presència d'Ajuntament d'Olèrdola, organització Any Mir Geribert, i Núria Molist (MAC Olèrdola)